fòrum de comentaris del mòdul 2.

Aquí tens l'opció de compartir totes aquelles reflexions, preguntes informacions que vulguis compartir amb les companys/es del curs! Sobretot intenta que tinguin relació amb alguns dels continguts que s'han treballat al mòdul 2. Es tracta de poder veure com relacioneu el que heu llegit al mòdul 2 i com podeu trobar-hi relacions amb opinions, experiències, etc... que tingueu.! T'animem a que ho facis, no hi ha com compartir coneixement i idees entre tots! Això ens enriqueix!

Escribir comentario

Comentarios: 25
 • #1

  noelia (martes, 04 julio 2017 23:48)

  Hola a tots!! me he quedat molt sorpresa quant he vist el video de Laboratoris Quinton.
  Jo no se si això que hem vist és real o no?. Tal i com està avui la societat i els llocs de treball,formar part d'una empresa com aquesta és un luxe. Ja poden agafar aquesta manera de fer, de treballar la resta d'empreses del nostre país. Ho he vist dos vegades i encara em faig creus qua això sigui possible.

 • #2

  Francisco Calleja (jueves, 06 julio 2017 00:30)

  Per sort és certa i no és la única, per desgràcia en aquest país es valora més la quantitat de temps dedicat que no la qualitat del temps, i es pretén convertir als treballadors com a bens de la empresa i que deixin de ser persones: disponibilitat total, per necessitats de la producció, bé si alguns heu treballat en la industria ja sabeu a que em refereixo, treballar tota la setmana fent hores extraordinàries, i el cap de setmana també....i la familia??? "Es que no quieres trabajar?"
  Donar i rebre. Seria una forma fàcil d'entendre les relacions laborals en un ambient saludable. Jo, com a empresari et dono felxibilitat, et dono reconeixement, et dono confiança, tu com a treballador, compromís, implicació i responsabilitat. Però per desgràcia tot va cap al costat de l'empresari deixant al treballador buit, esgotat, deprimit.

 • #3

  Gemma Carreras (jueves, 06 julio 2017 10:30)

  Exacte, com diu en Francisco el cas de Quinton és real. Han volgut fer un curt de parodia, però les mesures de conciliació són reals. Sabem que a Catalunya i a España la situació encara està molt precària en aquest sentit, i tenim esperança que poc a poc el tema es pugui anar espandint. Altres empreses del món poden estar una mica més avançats en aquest tema. Això no vol dir, que no puguem començar a fer coses per canviar aquesta situació, i en uns anys posar-nos al nivell de paisos com Gran Bretaña o Estats Units (empreses com Google).

 • #4

  Maria Termens (lunes, 10 julio 2017 12:05)

  M' interessa parlar de l' acollida del
  nou alumnat al centre , en el nostre
  institut es fa habitualment la primera
  setmana d' octubre ( ja han passat unes
  setmanes de l' inici del curs i es coneixin una mica , els que no es coneixien) una sortida que es diu de
  cohesio, despres de l' esbarjo marxem
  a peu a un parque que es a la prop del
  centre, es preparen uns jocs (EF) i les
  hores que passem alla serveixen pq
  els alumnes es vegin fora de l ' Institut
  i com es el seu comportament, com es
  relacionen, com interactuen , en realitat es una manera d' establir vincles.

 • #5

  Mònica Bou (lunes, 10 julio 2017 15:46)

  Seguint amb el tema de l'acolliment a nivell d'alumnat, iniciat per la Maria, us volia comentar una altra iniciativa semblant que es realitza en una escola d'infantil i primària (vàlida per a l'acollida del professorat també!).
  S'anomena la NIT MÀGICA DE TARDOR. Es celebra també a l’octubre. Tots els nens i nenes (de P3 a 6è), mestres (és opcional) i voluntaris es queden a sopar i a dormir a l’escola. S’encén una gran foguera (amb troncs que cada nen porta prèviament de casa), es fa una “performance” per part dels mestres i es realitzen diferents activitats (contes a la vora del foc, gyncama en anglès al pati, recerca de tresors pel camp del costat, joc de nit al bosc, mandala d’espelmes al pati, ...). Una experiència molt bonica i emocionant!

 • #6

  Cinta Larrotcha (lunes, 10 julio 2017 16:09)

  Moltes gràcies Maria i Mònica per compartir com treballeu l'acollida en els vostres centres, el fet de sortir fora de l'escola i per tant estar tots junts en un altre entorn ho trobo molt encertat, segur que l'experiència dona els seus fruits.
  Per altra banda també m'ha impactat molt el que anomeneu "Festa màgica de tardor", realment ho deuen veure com màgic,a mi ja em venen ganes de posar-ho en pràctica i em venen moltes preguntes de com ho feu. Poseu matalassets a les aules? ajunteu tots els cicles? Bé, és qüestió d'engegar-ho oerò el que ja es veu és que dona caliu.
  A veure quevmés diuen el companys!

 • #7

  Maria Termens (lunes, 10 julio 2017 16:26)

  Voldria fer un comentar sobre l'activitat fisica. Quantes vegades
  ens proposem ( sobretot quan comenca
  l' any) farem exercici, i despres s' ens
  oblida molt rapidament . Anem amb
  cotxe a tota reu i caminar ens costa ,
  podriem preparar sortides ( al principi
  no gaire llargues per animar-se tothom) aixo ens enfrontara amb situa-
  cions competitives i alhora exigents
  en el nostre dia a dia ajudant-nos a
  motivar-nos.

 • #8

  Mònica Bou (martes, 11 julio 2017 14:58)

  Realment la NIT MÀGICA DE TARDOR és viscuda intensament i emotivament pels nens i nenes (i els mestres!!). Al realitzar-se a la nit ja comporta cert misteri,... mai han gaudit de l'escola a la llum de la lluna... A més, la fran foguera que encenem entre tots també resulta extraordinària (això sí, hem de demanar permís!). I el fet de mantenir-la viva ens manté a tots units.
  Cada grup dorm amb sacs de dormir a la seva aula. Aquestes han estat preparades prèviament (a la tarda). Quan finalitzen les activitats es reuneix cada grup a la seva aula on es preparen per dormir: pijames, rentar dents… El tutor explica un conte de bona nit.
  Els nens i nenes de 5è i 6è escullen, en una assemblea d'aula, si volen dormir a l'aula o en tendes d'acampada al voltant de la foguera. Normalment prefereixen dormir al pati!
  Als voltants de les 7:00 del matí l’escola demana a l’AFA i a les famílies voluntàries que ens vinguin a preparar l’esmorzar: xocolata calenta!!!
  A més a més, en temporades anteriors, havíem contractat algun servei extern d’observació d’estels amb monitors i materials per observar. Brutal!!!
  Us animo a engrescar-vos amb aquesta proposta!!

 • #9

  Meri Hernández Ramos (martes, 11 julio 2017 16:43)

  Hola!!
  A mi m'agradaria fer una petita aportació sobre el que porto llegit i après d'aquest segon mòdul... Quan vaig veure que es tractava el mindfulness i el coaching, el primer que vaig pensar va ser: "què extrany que no surtin en un curs d'aquests..." (ironia) però després de tenir la sort de poder aprofundir en els temes, he canviat de parer completament. Si no ho tractes d'aprop, et semblen temes que es van ficant de moda i que en breus tornaràn a canviar, si més no, quan he pogut tractar-los m'han semblat molt beneficiosos per la nostra tasca. Els mestres tenim una de les feines amb més responsabilitat de la societat, i eines com aquestes ens poden ajudar, i molt, a dur-les a terme de la millor manera possible.
  I a més, poder llegir les experiències de persones que ho han viscut en primera persona, anima més a seguir aquest camí.

 • #10

  Cinta Larrotcha (martes, 11 julio 2017 19:53)

  Moltes gràcies per ampliar la informació Mònica. T'ho agraeixo!

 • #11

  Gemma Carreras (martes, 11 julio 2017 23:15)

  Maria, Mònica i Meri! Que bo llegir-vos! És cert, fer activitat física és molt important per la nostra salut, i en les organitzacions no acabem de potenciar-la prou. Pels docents hi ha poquees inciatives dins el centre en aquest sentit, i els alumnes segueixen estan asseguts amb cadires hores i hores en moltes ocasions, moure's, sortir de l'aula, caminar, anar a l'exterior, perquè no ho fem més sovint? és difícil canviar aquestes rutines que de tants anys arrosseguem. Tot i així si anem als anys 70 amb els moviments de renovació pedagògica veiem que la relació amb l'entorn, la natura, l'experimentació, el moviment, les arts la plàstica, la música, les emocions ja eren objecte de canvi. Persones com Rosa Sensat, Marta Mata, Aggazzi, Maria Montessori, Decroly, Freinet o Dewey... Perquè després de tants anys, encara ens costa tant apropar-nos a aquestes pedagògies?

  Per altra banda, Mònica! Quines bones aportacions ens portes, gràcies per la idea! Ens animes a tots a provar-ho!

  Meri, m'alegro molt que en puguis treure profit! Que puguis haver-hi trobar el punt d'utilitat pel teu benestar i els que t'envolten! I sí, estem contentes d'obrir camí amb vosaltres per fer una escola amb aquesta nova mirada, productiva però sana, potenciadora de l'aprenentatge però planificant accions saludables com a prioritat, natura, espais amables, cuidar als treballadors, alumnes i families, i tot el que se'ns acudeixi! Junts podem fer-ho, molt poc a poc però ens esprem molts anys per fer canvis, grans, petits o mitjans! Vinga que ens queda poc per acabar i fer vacances! ;)

 • #12

  Maria Termens (miércoles, 12 julio 2017 14:17)

  Vull parlar del que suposa la integracio
  en els nostres centres d' alumnes amb
  movilitat reduida, i em pregunto no
  nomes d' aquells nens amb dificultats
  per caminar des que van neixer , sino
  d' aquells que temporalment ( un esguinc, trencat-se el peu, etc) tenen
  la movilitat reduida. hi ha ascensors?
  No hi pensem, quan ens movem sense
  problemes , pero quan tenim adolescents en ina cadira de rodes,
  realment tenim eld nostres centres
  preparats per ajudar i fer la vida academica molt mes comfortable? Hi
  han rampes pet afavorir la integracio
  escolar i fer alumnes mes autonoms?
  Hi penso molt em aquesta situacio que
  en qualsevol moment rs pot donar i hem de tenir els mitjans per sol.lucionar.

 • #13

  Meri Hernández Ramos (miércoles, 12 julio 2017 15:56)

  Un cop acabat el curs i haver captat tantes idees, m'agradaria donar-vos les gràcies a vosaltres i a la resta de companyes per participar.
  Està clar que en compartir està la clau per assolir l'èxit!!

 • #14

  MariAngel Pitarque (miércoles, 12 julio 2017 21:09)

  Gràcies pel vostre curs. Quan em vaaig apuntar tenia moltes espectatives, ja coneixia els temes que tracteu però no els havia orientat a muillorar el meu centre.
  Crec que en podré reure molt de profit.
  M'apunto la idea de les sortides enn grup per coneixer-nos millor i fer exercici tant per profes com per alumnes.

 • #15

  Cinta Larrotcha (miércoles, 12 julio 2017 21:34)

  Tens raó Maria, hem de ser sensibles amb la diversitat i de vegades no pensem en les barreres arquitectòniques en que es podem trobar alguns alumnes amb mobiitat reduida. També és cert que cada cop més s'hi està posant remei.

  Meri! per nosaltres ha estat molt satisfactori saber que podeu aprofitar el contiugut del curs.
  Moltes gràcies pels teus comentaris!

 • #16

  Josep M Figueras (jueves, 13 julio 2017 11:14)

  Bon dia
  Tancant ja el curs m’agradaria fer especial esment en la pedagogia sistèmica, ser amable i positiu penso que són hàbits també que hem d’anar adquirint, treballant i millorant. Tots som diferents i tenir unes aptituds que podem potenciar, el coach i el mindfulnnes són tècniques que, per una banda poden ajudar-nos a potenciar a aquestes aptituds que ja tenim o, d’altra banda, anar-les construint poc a poc.
  Ser sistèmics, organitzats i curosos amb allò que fem ens ajudarà, amb l’ajuda del coach i el mindfulnnes, a crear un protocol per totes aquelles coses que necessiten atenció, ja sigui des de l’elaboració d’una feina pels alumnes, fins a ser amable o crear un entorn amable.
  Salutacions,
  jm

 • #17

  Gemma Carreras (jueves, 13 julio 2017 11:52)

  Gràcies per la teva reflexió Josep Maria, que bonic que sona! és un plaer llegir-vos dia a dia...de debò!

 • #18

  Berta Portell (jueves, 13 julio 2017 16:28)

  Boniques les experiències de la Maria i la Mònica sobre l'ACOLLIDA!
  Jo vaig fer una experiència semblant durant el meu primer curs d'universitària.
  No és menys important l'acollida i la pertinyença a un grup quan et fas gran....
  Jo que faig substitucions i en un any puc estar a vàries escoles, agraeixes molt quan un director et rep amb bon peu (sigui quin sigui el motiu pel qual estàs allà. A vegades la baixa que substitueixes no és gaire agradable i no et reben gaire bé...) . Crec que un bon pla d'acollida per part de l'equip directiu i l'equip de mestres és molt important en una escola.

 • #19

  Gemma Carreras (jueves, 13 julio 2017 21:54)

  Totalment d'acord Berta. Una bona acollida als mestres, famílies, alumnes, personal PAS...Espais amables a l'escola per aquesta acollida, una bona taula d'entrada, unes bones butaques o sofà, una bona salutació! Poc a poc ho podem anar aconseguint...

 • #20

  Verónica Franco (jueves, 13 julio 2017 22:49)

  Un cop després d'haver treballat els mòduls haig de dir que he treballat més continguts dels que esperava. El material es molt concret i ben desenvolupat. Ara cal esperar al setembre (encara no tinc cap adjudicació) per poder aplicar aquests coneixements i tenir en compte les característiques i necessitats de tota la comunitat educativa per tal de fer del centre un espai més saludable i amable.

 • #21

  Francisco Calleja (viernes, 14 julio 2017 02:14)

  Del tema de l'espai de benvinguda no estaria de més pensar una mica en cuidar els detalls, s'ha de ser conscient evidentment de la falta d'espais als centres públics i la manca de presupostos, però tenir a les families a l'entrada del centre esperant a que algú els vagia a acompanyar, no dóna peu a pensar que aquell centre és en part també el seu, no se si m'enteneu. Una sala apart, on no hagin de viure escenes del dia a dia del nanos amb altres nanos ni amb els mestres, un espai tranquil, ben ventilat, ben il·luminat, ordenat, que inviti a quedar-se, i no un banc a l'entrada-sortida del centre, donaria molt més joc.
  I el tema de la utilització del pati com a continuació de l'activitat i no com un parèntesi, faria que poguessin fer coses interesants per ells que els motivessin i que fesisn sentir-se una mica més "a casa" que segurament seria un bon camí per fer dels centres un lloc més amable.
  Ha sigut un curs molt maco i que dona moltes eines i recursos per explorar. Multísimes gràcies.

 • #22

  Joana (viernes, 14 julio 2017 08:33)

  Hola,
  He gaudit molt del curs. Coneixia molts dels temes(mindfullness, espais, coaching...), però per separat; tenir-los tots junts m'ha fet plantejar-me nous reptes. se m'han encés unes quantes bombetes al cap, i espero poder-ne dur a terme algunes.
  El curs també ha servit per adonar-me que al nostre centre es fan coses importants, però que quan hi ets a dins, amb el dia a dia, no ens adonem. Coses a millorar sempre n'hi ha, però també hem de valorar les que ja fem. En destaco un parell: el pati, que s'està transformant i es fa des de tota la comunitat (famílies, alumnat, docents i personal), i les activitats de cohesió amb el professorat. Tenim una comissió de "festejos" que organitza una sortida a l'inici de curs i fan dinàmiques de coneixement i cohesió perquè ens coneguem tots. Durant el curs també propicien trobades (dinar de Nadal a la cantina, arrossades fetes per professors...) i la sortida de comiat el 30 de juny, on marxem a fer alguna activitat física i l'arrodonim amb un dinar.
  Gràcies pel curs, les meves expectatives han estat superades amb creus.
  BON ESTIU A TOTHOM!!!

 • #23

  Lupe Sánchez (viernes, 14 julio 2017 12:33)

  Bon dia a tothom!
  Volia compartir amb tots vosaltres la satisfacció d'haver fet aquest curs. Dins l'escola sempre he cregut molt en la persona (tant sigui alumne, familiar, mestre, personal no docent...), el seu benestar i felicitat per davant dels continguts a treballar. Quan les persones estan bé, són estimades, compreses i escoltades, tot funciona millor. Som més capaces de crear, de desenvolupar-nos, tenir relacions afectives positives, creure en els altres... som més productives i ens sentim més segurs, confiats, valorats i capaços.

  Per aconseguir tot això, tota la comunitat educativa ha de posar de la seva part i vetllar per una bona salut de tothom. Hi ha molta feina a fer i moltes coses a canviar però comencem a veure la necessitat de fer-ho i això és el més important. Endavant!!

 • #24

  Núria (sábado, 15 julio 2017 17:09)

  Hola ,

  voldria fer una valoració en positiu del curs. Les lectures, els vídeos, els articles m' han despertat molta curiositat, ganes de fer algun canvi, per petit que sigui, per crear aquests espais que convidin a la comunitat educativa a créixer en valors socials .

 • #25

  Gemma Carreras (sábado, 15 julio 2017 21:01)

  Gracies per les teves aportacions Núria,

  Desitgem que a tots ens siguin útils per poder anar donant una nova mirada a les nostres escoles, cuidar-nos i contagiar el benestar als del nostre voltant! Difícil però no impossible, poc a poc i bona lletra!

  Bon estiu a tots/es,